Zo testen wij voor onze onderwijsklanten de vernieuwde AFAS Verlof-functionaliteit

Work-flows-Zo-testen-wij-voor

In juni dit jaar komt AFAS weer met een nieuwe release.

Vol verwachting keken wij uit naar de vernieuwingen in de functionaliteit verlof. Vooral voor de onderwijssector zou dit verbeteringen moeten brengen, waarvan de belangrijkste: verlofberekeningen en -opnames bij meerdere dienstverbanden.

Omdat wij eerder hierover al met productdevelopment aan tafel hebben gezeten, waren wij natuurlijk extra nieuwsgierig.

Daarom zijn wij als Work>flows naar de testsessie gegaan met twee personen. Zo konden wij de technische kant, maar ook de functionele kant goed bekijken.

De testdag

De nieuwe Verlof functionaliteit is door ons speciaal getest voor de onderwijssector.

Verlofregistratie in het onderwijs is een complex proces, met name omdat leraren vaak werken met meerdere aparte dienstverbanden vanwege vervangingen en tijdelijke uitbreidingen op verschillende locaties. Hierdoor raakt informatie over verlofdagen soms versnipperd en kost het veel moeite, tijd – en geld – om alle mutaties goed te verwerken.

Als het gaat over het berekenen en opnemen van verlofdagen, wil je eigenlijk dat een administratiesysteem automatisch de verlofdagen berekent op basis van verschillende dienstverbanden – en deze ook direct optelt en muteert wanneer vrije dagen worden opgenomen, zodat de leraar en de administratie niet zelf alles bij elkaar hoeft te zoeken.

Vanuit onze ervaring met klanten in het onderwijs en onze expertise in de bestaande AFAS software hebben wij de nieuwe Verlof-functionaliteit getest – en het resultaat zag er goed uit. Dit was extra fijn, omdat wij voor deze software-innovatie ook al in een eerdere fase om tafel hebben met de afdeling product development van AFAS.

In de nieuwe release is ook opgenomen dat het eenvoudiger wordt om als “toekomstig leidinggevende” een medewerker administratief in jouw team over te plaatsen – iets dat best vaak voorkomt. Het administratieve overdrachtsproces moet nu veelal nog worden aangestuurd door de leidinggevende van de oude locatie. In de nieuwe release krijgt de nieuwe werkgever meer regie over de overdracht, een verandering die zowel door leraren als directeuren als prettiger wordt ervaren.

Eigen ontwikkelprogramma

Wij stoppen bij Work>flows veel energie in het testen van nieuwe AFAS toepassingen. Dit helpt ons om voorop te kunnen lopen met kennis over nieuwe ontwikkelingen – zodat wij voor klanten meer kunnen halen uit nieuwe mogelijkheden. Maar ook kunnen wij onze klanten op tijd helpen om te anticiperen op zaken die er aankomen.

Zo hebben wij binnen Work>flows nu ook al een eigen ontwikkelproject benoemd waarmee we zorgen voor een goed doordachte uitwerking van de toepassing van verlof en alles wat daarmee samenhangt!

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.