Jaarrekening 2016 naar tevredenheid opgeleverd?

Het bijhouden van meer of minder complexe geldstromen – of het nu gaat om tussentijdse wijzigingen in bekostiging of andere vormen van inkomsten en uitgaven – het kan soms best lastig zijn. Zeker binnen grote onderwijsorganisaties waar het gaat om aanzienlijke bedragen.

Maar als je het goed aanvliegt in het begin van het jaar – en dat een beetje bijhoudt – dan is het allemaal best te doen.

Je wil de cijfers het hele jaar actueel hebben om ook tussentijdse rapportages met de werkelijkheid aan te laten sluiten en niet bij de jaarrekening voor verrassingen komen te staan.

Wie ooit te maken heeft gehad met de bekostigingssystematiek binnen het onderwijs, weet dat beschikkingen regelmatig (en met terugwerkende kracht) kunnen wijzigen, door tal van omstandigheden.

Dit maakt het soms lastig om zicht te houden op waar je recht op hebt en wat op je ook daadwerkelijk binnenkrijgt. Wanneer deze mutaties niet goed worden bijgehouden, kunnen al snel verkeerde conclusies worden getrokken. Niet alleen in je liquiditeitsontwikkeling, maar ook bij het opleveren van tussentijdse rapportages naar je Raad van Toezicht en dus ook in je verantwoording naar je accountant. Niet handig en soms ook veel stress.

Work>flows helpt onderwijsorganisaties om grip en overzicht te houden rondom complexe geldstromen en mutaties, zodat er altijd sprake is van een actueel inzicht in je exploitatie en in je liquiditeitsbegroting.

Hoe werkt dit dan?

  • Ontvangen bedragen worden op basis van de beschikking over de (resterende) looptijd, automatisch geïmporteerd in je administratie – dus geen handmatige boekingen
  • De reëel ontvangen bedragen worden automatisch ingeboekt via jullie debiteurenadministratie

Door middel van een geautomatiseerde “rondrekening” die je op ieder willekeurig moment kunt oproepen, heb je dan altijd je verantwoording klaar!

Zo hebben wij nog veel meer efficiënte oplossingen bedacht die het bijhouden van bedrijfskritische administratie gemakkelijker maken.

Neem hierover contact op als je meer wil weten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.