Bevoegdheden van leraren registeren. Hoe doe ik het efficiënter?

Scholen in Nederland zijn op dit moment verplicht om toezicht te houden op de lesbevoegdheden van hun leraren. Maar op teveel plekken is dit nog steeds niet goed geregeld.

Met de komst van het Lerarenregister zal dit zeker moeten gaan veranderen.

Meer dan ooit krijgen leraren zelf de plicht om hun eigen opleidingen en bevoegdheden goed bij te houden – maar de eindverantwoordelijkheid om al deze informatie goed door te geven aan DUO, ligt bij de onderwijsorganisatie.

Daarmee wordt het voor scholen nog belangrijker om duidelijk zicht te hebben op de bevoegdheden van hun docenten.

Omdat wij bij Work>flows een sport maken van het zo efficënt mogelijk inrichten van administratieprocessen binnen het onderwijs, hebben wij een oplossing bedacht om data over opleidingen en bevoegdheden aan elkaar te koppelen en inzichtelijk te maken. En allemaal binnen de standaardinrichting van AFAS.

In de reguliere werkwijze worden opleidingen die leraren gevolgd hebben (of nog volgen), niet vastgelegd. Meestal wordt slechts de bevoegdheid vastgelegd van het vak waarin men lesgeeft. In onze werkwijze wordt de (gevolgde) opleiding ook geregistreerd.

Door middel van een uitgebreide opleidingstabel, wordt bij het afronden van de opleiding, het resultaat van een of meerdere bevoegdheden automatisch geregistreerd. De docent vraagt zijn opleiding aan en onderhoudt zelf zijn diploma’s.

Scholen krijgen zo niet alleen inzicht in de opleidingen die al zijn afgerond, maar wij koppelen ook informatie over lopende en aangevraagde opleidingen en budgetten.

Scholen – en dus ook roostermakers – krijgen zo een zuiverder beeld van bevoegdheden en bekwaamheden binnen de organisatie. Medewerkers krijgen zelf een actieve rol in het registratieproces. En je kunt de data zelfs overbrengen naar roosterprogramma’s.

Meer weten over onze oplossingen rondom het registreren van bevoegdheden? Neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.