LinkedIn

Anders en beter in administratie

We luisteren naar je behoeften en komen vervolgens tot mooie en goed werkende oplossingen.

Luisteren

Nadenken

Ontwerpen

Verbeteren

Wij gaan altijd voor dat stapje meer! 

Casus: de administratie transparant en op een hoger niveau

Optimaal gebruik makend onze kennis van administratieve (onderwijs-) processen, expertkennis van de techniek van AFAS, en wet – en regelgeving in onderwijs. Wij doen administratie anders, beter en maken het transparant.

Een PO-bestuur was ontevreden over de kwaliteit van haar administratie. Deze werd weliswaar bij haar op locatie uitgevoerd, maar gebeurde door medewerkers van een administratiekantoor. Men had geen grip en maandelijks werd men geconfronteerd met onverklaarbare schommelingen tussen begroting en realisatie.
Vragen die aan ons gesteld werden:

  1. Help ons de kwaliteit omhoog te brengen, zodat we beter kunnen sturen;
  2. Wij willende administratie graag zelf doen maar hebben hulp nodig bij salarisverwerking.

Wij zijn gestart met een goede analyse op de omgeving: hoe is de inrichting, hoe zijn de data, hoe verlopen de processen en waar zitten de knelpunten. In minder dan een maand hebben we de administratie overgenomen. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het doorvoeren van verbeteringen, voortgekomen uit onze analyse. Zowel aan de inrichtingskant, als aan de datakant en aan de proceskant, konden we aan de slag. Vervolgens hebben we de bemensing aangepakt. Wie doet wat vanuit welke verantwoordelijkheid en met welke kwaliteit. Resultaat na 9 maanden: grip op formatie door middel van dagelijks inzicht, inclusief payrollers en inhuur derden. Ingebouwde controles en regelmatige audits om kwaliteit blijvend up to date te houden. Eigenaarschap is belegd en efficiency in de administratieve processen komt eraan!.

Wij gaan altijd voor een stapje meer

MEER WETEN?

Kom met ons in contact